Képek

Erasmus+ 2019 szülői értekezlet

Az Erasmus+ “EuropeTrade-2019” projekt keretében megtartottuk a mobilitásban résztvevő tanulók és szüleiknek a kiutazással és az ott tartózkodással kapcsolatos tájékoztatót. A tájékoztatót az Ady Endre Szakképző Iskola intézményvezetője, Juhász Gábor nyitotta meg, illetve felvázolta a projekt előnyeit, jelentőségét. A részletes tájékoztatót Dr. Cserháti-Ács Adrien és Szabó László projektgazdák tartották.

20. Nap – Záró értekezlet

Délután megtartottuk a záróértekezletet Ralf Gieseke (tulajdonos igazgató), Martin Kozlovsky és Olaf Richter közreműködésével. Nagyon sok megfontolandó tanács, intelem, buzdító szó hangzott el. Majd végül mindenki megkapta a  bizonyítványát a három hetes szakmai gyakorlatról.  A kint tartózkodás ideje alatt készült képekből válogatva, fogadó intézményünk elkészített egy tablót, amit haza is vihetünk emlékként. Végül néhány kép a záróértekezletről:

19. Nap – informatikus szemmel

Az utolsó előtti naphoz érkezve már mindenki várja, hogy haza utazhasson, de attól függetlenül a mai nap sem telt el tétlenül. Befejeztük az Okos Otthonok konfigurálását. A feladat befejezésével elértük, hogy mindegyik házban egy telefonos applikáció segítségével fel lehessen kapcsolni a világítást, ki lehessen nyitni az ajtó zárát. Továbbá értesíti a felhaszálót és beriaszt, ha az ajtót illetéktelenül nyitják ki. Miután sikerült mindegyik házat beállítani, utána annyi dolgunk volt, hogy kiegészítsük, tökéletesítsük, befejezzük a weboldalunkat.

6. Nap Berlini kirándulás – Hertha BSC – Dárdai Pál

A mai reggel korai reggel volt, mivel korábban kellet kelni, hogy időben oda tudjunk érni Berlinbe. A vonat 8:09 órakor indult, ami egy átszállással 10:55-re ért be Berlinbe. Ezután az idegenvezető elvitt minket a hotelbe, ahol a szükséges regisztráció után mindenki lepakolt és felfrissült a csapat, majd ezután két felé szakadt.  Az egyik csapat városnézésen vett részt, a másik meg (“foci rajongok”) voltak, akiknek a Tanár úr egy meglepetéssel kedveskedett. Elvitt minket a Berlini Olimpiai Stadionba majd megnéztük a Dárdai Pál által vezetett Hertha BSC csapat edzését,  illetve közös fénykép készítése is megtörtént maga Dárdai Pállal.  Néhány szóváltás után elbúcsúztunk Dárdai Páltól és megnéztük az U23-as mérkőzést, amiben a fia is játszott. Ezután elindultunk vissza a hotelbe, ahol találkoztunk a többiekkel és megosztottuk egymással, a napi élményeinket.