Megkezdődött a lipcsei karácsonyi vásár

A karácsonyi vásárok hagyománya egészen a 1458-ig századig nyúlik vissza a városban.
Ahogyan 500 éven keresztül, most is varázslatos ünnepi köntösbe bújik Lipcse, az egyik legszebb német reneszánsz város. Hetek óta folyik a lázas készülődés a város össze terén. Lipcse fényben úszó utcáin bóklászva mindenütt szemet gyönyörködtető különlegességeket láthatunk, melyek hozzájárulnak a romantikus hangulathoz. Hagyományosan a gyönyörű történelmi óvárosban rendezik meg a lipcsei karácsonyi vásárt. Pompás a főtér és a vele határos utcácskák és kisebb közök. A főtéren állították fel a 23 m magas, 4,5 tonna súlyú 50 éves szépséges fenyőt is. Ez az ünnep minden érzékszervnek szól. A levegő tele van illatokkal. Olyan kulináris finomságokat találunk, mint a frissen sült perec, a roston sült kolbász és a tradicionális német forralt bor (Glühwein), vagy a cukorban pirított mandula. Az ízlésesen feldíszített belváros garantáltan rabul ejti mindenki szívét, emellett olyan látványosságok is csábítanak, mint a nosztalgikus körhinta, a világ legnagyobb szabadon álló adventi naptára és a finn falu az Augustus téren.
Zenei csemegék is kínálkoznak: a világhírű lipcsei fiúkórus minden pénteken és szombaton a Szent Tamás-templomban koncertezik. A főtér közepén áll a vásári színpad, ahol gazdag karácsonyi programot kínálnak és ott tartja fogadóóráit a télapó is a sok kis látogató nagy örömére. Lehet barkácsolni, ajándékokat készíteni, vásárolni, gyönyörködni, örülni az ünnepnek és várni a karácsonyt.
A biztonságot a rendőrség sokféle módon garantálja. Betonelemeket helyeznek ki, amik az esetleges autós, teherautós támadásokat meghiúsítják, az ilyen terrorista támadásokat mobil, vízzel feltölthető útzárakkal képesek elhárítani, melyek akár a 7,5 tonna súlyú járműveket is megállítják. Új mobil sorompókat is üzembe helyeznek.
Nagyszerű, hogy elcsíphettük még hazautazásunk előtt ezt az ünnepi készülődést, az örömből viszünk magunkkal egy kis csomagnyit mi is a szeretteinknek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..