8. Nap – Informatikai gyakorlatról

A mai nap számomra mozgalmasan telt. A fenséges és bőséges reggeli után, mely felvágottakban gazdag és zöldségekben is választékos terítékben terült elénk. Miután jóízűen megreggeliztünk, felkészültünk a mai napra, majd 7:45 körül lementünk a földszintre, hogy megvárjuk a főnök érkezését. Mikor megérkezett, letelepedtünk a helyünkre, majd nekiláttunk a napi teendőknek. Folytattuk az általunk elkészített weboldal fejlesztését, illetve tartalommal is lassan töltögetjük. Némi idő elteltével Martin, a főnökünk, új megbízást adott nekünk, mégpedig patchpanel kábelezést. Számunkra szerencsére nem okozott nagy fennakadást a feladat, viszonylag gyorsan végeztünk minimális tévesztésekkel.

Véleményem szerint, illetve a későbbiekben a tanárnő elmondása szerint Martin jóízűen mesélt a csapatunkról, s a munkánkról. A munka végeztével mindenki a maga útjára lépve elindult ebédezni, ki a Schnizz-be, ki esetleg a Burger-King-be, vagy más étterembe… Jómagam a Schnizz-ben ebédeltem, ahol rendszerint a napi menüt kértük a barátaimmal egyetemben. Az ebéd után visszajöttünk a szállásra, ahol sajnos megint meg kellett másszak 4 emeletet, mivel nincs lift, ami számomra elég kellemetlen, főleg ha napi több alkalommal kell megtennem. Mikor felértünk, letettük magunkat némi pihenőre. Kis zenehallgatás, játék, beszélgetést követően lassan megérkezett mindenki, ahol barátságos böllenkedés után elérkezett a vacsora ideje. Lassan megvacsoráztunk, elpakoltunk magunk után és még jóízűen cseverésztünk a legváltozatosabb témákban egymással… Időközben feljött hozzánk a birtok tulajdonosa is és vele is váltottunk néhány kellemes szót. Szerencsénkre nem csak anyanyelvén (németül), de angolul is kiválóan beszél.

Röviden összefoglalva az eddigi tapasztalataimat:
Magyarországról ide az út igen hosszú és kényelmetlen volt, de úgy vélem, teljesen megérte. A szállásunk igen komfortos és a kiszolgálással is teljesen meg lehetünk elégedve. Az étkek, amiket kapunk a szálláson (reggeli és vacsora), bőségesek és ízletesek, bár az én ízlésvilágom markánsabb, esetleg pikánsabb, viszont nem panaszkodhatok még így sem. A munka helye konkrétan ugyanezen a telken található meg, csak az alagsorban, s ennél én jobban aligha kívánhatnék. A főnökünk jó humorú, rendes férfi. A látványosságok, amiket eddig láthattunk akár csoportosan, akár egyénileg, elkápráztatóak.

Továbbiakban:
Remélem a továbbiakban még több látnivalót tekinthetünk meg, s tudomásom szerint lesz is még mit megnézni, aminek különösen örülök. Tervben van még Drezda és még megannyi élmény a továbbiakban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.