2. Nap – diákszemmel

  A mai napon a bőséges reggeli után S-Bahnnal beutaztunk Lipcsébe, az utazás gyors és kényelmes volt. Ott találkoztunk Annával az egyik mentorunkkal, aki körbevezetett minket a belváros legtöbb történelmi értékkel rendelkező nevezetességein. Megnéztük a Nikolaus-Kirchét, a lipcsei egyetemet és felmentünk Lipcse legmagasabb épületének tetejére ahol majdnem 150 méter magasból tekintettük meg a környéket. Ebédre a hagyományos német Currywurstot fogyasztottunk, majd visszamentünk szállásunkra ahol megkaptuk a legfontosabb információkat az elkövetkező 3 hétről és megtekintettük a gyakorlati helyünket. Majd egy kis pihenés után elfogyasztottunk a vacsoránkat, később a klubhelységben az egész csapat kikapcsolódhatott.

1. Nap – Megérkezés

Sikeresen megérkeztünk Gut-Wehlitz Shckeuditz-ba. Mindenki egészséges, de nagyon fáradt. Finom vacsorával vártak bennünket, holnap lipcsei városnézés, illetve általános tájékoztatás a tanulóinknak, az elkövetkezendő napok teendőiről.

Indulás Lipcsébe

FIGYELEM!

 2018.11.11-én (Vasárnap) 04.30 órakor indul a transzfer Budapest Nyugati pályaudvarra. Gyülekező a SzSzC Ady Endre Szakképző Iskola kollégiuma előtt 3.45 és 4.00 óra között. Mindenki a kitűzött időpontot tartsa be, hogy idejében el tudjunk indulni, illetve megérkezni a pályaudvarra a csomagjainkkal együtt.

Dr. Cserháti-Ács Adrien és Szabó László

Kiutazás előtti szülői értekezlet

A 2018. évi Erasmus+ lipcsei  szakmai gyakorlat kiutazás előtti  szülői értekezlet, amelyen részt vett  Juhász Gábor Intézményvezető, Dr. Cserháti-Ács Adrien és Szabó László kísérő tanárok, amelyen tájékoztatták a szülőket a külhoni szakmai gyakorlatról, valamint a projekt aktuális állapotáról, a kiutazás és kinn tartózkodás  körülményeiről.

2018-as Erasmus+ pályázat indult

Párhuzamosan fut  a 2017-es projekt záró munkafázisa az új 2018-as Erasmus+ pályázat előkészítéssel és beadással. Reméljük, hogy a 2018/2019-es tanéveben is sikeres lesz a pályázat, és ismételten, iskolánkból 18 fő tanulót tudunk Németországba vinni három hetes szakmai gyakorlatra.

A pályázat lipcsei projektjét Dr. Cserháti-Ács Adrien és Szabó László készítette.

19. Nap Záró értékelés

Elérkezett az utolsó itt töltött napunk. Délelőtt a sok dokumentációs feladatot végezzük el, illetve meghallgatjuk Giesecke Úr (Vitalis GmbH – tulajdonosa) záró értékelését. Ellenőrizzük a véglegesítés előtti tanulói munkanaplókat, valamint összegezzük a három hét eseményeit, tanulságait. Délután szabadprogram (Giesecke Úr a három heti munka és a jó magatartás fejében mindenkit befizetett a lipcsei állatkert megtekintésére.), majd körlet rendezés, összecsomagolás, felkészülés a  hosszú útra hazafelé.