19. Nap Utolsó szakmai gyakorlat Lipcsében

A mai napon ismét megtekintjük az összes szakmai gyakorlaton lévő diákjainkat, begyűjtjük a mentorok szakmai értékelését tanulóink munkavégzéséről. Majd az esti órákban, a fogadóintézményünk (Vitalis GmbH) képviselője összegző értékelést ad az elmúlt három hét szakmai gyakorlatáról, továbbá átadják az EuroPass tanúsítványt, valamint szakmánként az írásbeli értékelést  és a végzett munka átfogó leírását.
Szombaton délelőtt, elkészítjük a projekthez kapcsolódó egyéb dokumentumokat, majd mindenki nekilát a csomagolásnak és felkészül a vasárnapi hosszú utazásra.
Érkezési időpontokat lásd a hírek rovatban!


17. Nap Tartományi ünnepnap

Ma tartományi ünnep (Vezeklés napja) és munkaszüneti nap van egész Szászországban. Így szabadprogram van mindenki számára. Diákjaink nem igényelték a lipcsei kulturális programot, így a szállásunkon pihenéssel töltjük a szabadnapot. Már csak két gyakorlati nap van hátra diákjainknak. Szombaton záróértékelés, dokumentumok kitöltése lesz még hátra, majd vasárnap indulás haza. A pontos időpontok csütörtökön lesznek láthatóak oldalunkon.

14. Nap Vasárnapi pihenőnap

Az állandósult eső és a tanulók érdektelensége miatt, mindenki a szállásán piheni ki a hét fáradalmait. Egyetlen tanulónk sem volt kíváncsi a Népek Csatája Emlékmű és Múzeum megtekintésére.
A mai nap, reggeli után áttekintettük a tanulók munkanaplóját. Sok diákunknak kellett kiegészítenie, illetve pótolnia a hiányosságait.

13. Nap Múzeum látogatások

Mai napra terveztük a volt NDK történeti múzeum megtekintését. Diákjaink nem nagy érdeklődést tanúsítottak. Első kérdésük az volt, hogy meddig kell itt a múzeumban maradni. Az már a fentiekből következik, hogy a Népek Csatája Emlékmű és Múzeum megtekintése vélhetőleg elmarad,  nem csak az esős idő miatt. Nehéz Őket rávenni néhány óra kulturális programra.

12. Nap Folyamatos munkában tanulóink

A mai nap ismét minden szakmacsoport folytatta a szakmai gyakorlatát, az autószerelők elsőként vezetőoldali légzsákot cseréltek, kőműveseink pedig az étterem hátsó falát tisztították meg és fugázták.
Informatikusaink az okos otthon rejtelmeivel kezdték meg az ismerkedést, a gépgyártástechnológiai-technikusok befejezték az AutoCAD segítségével készített gépelemeket, lemezeket. A jövő héten már Gut-Wehlitzben ismerkednek a 3D nyomtató hardware elemeivel, illetve a 3D nyomtatással.